Problema / Intrebare cooler ryzen 7 2700x ( wraith prism )

Probleme legate de Hardware

Moderator: Suport Team

Dennis12
Member

Problema / Intrebare cooler ryzen 7 2700x ( wraith prism )

Sat Mar 16, 2019 9:54 pm

Salutare tuturor !
Astazi m-am apucat pentru prima data sa asamblez un calculator ( mult asteptatul meu PC, pana acum am stat pe intel core 2 duo, un upgrade la ryzen 7 2700x este enorm :))

Problema nu este de buget, as fi putut sa merg la un service sau sa cumpar o asamblare de la PCG ( mai greu pentru ca am comandat pe piese componentele, pe 10 ianuarie de exemplu componente in valoare de 18 mil, iar pe 10 februarie componente in valoare de 16 mil[ asta ca sa intelegeti ] ), dar m-am ambitionat sa invat sa asamblez un calculator. Ei bine acum am intampinat cateva probleme, in instalarea coolerului stock de la AMD ( Wraith Prism ), dupa 3 incercari am reusit sa il pozitionez peste procesor, dar in anumite clipuri am vazut ca trebuie sa misc cheita in partea opusa pentru a strange procesorul sa fie fix, sa nu se miste, se misca foarte putin daca trag de el, insa am senzatia ca oarecum se rupe cand trag de cheita sa o rasucesc in partea opusa, ce parere aveti ? Trecand peste asta, cand am pozitionat coolerul pentru prima data dupa 3 incercari am apasat pe el putin pentru a prinde pe urechiusele acelea de la placile de baza, exista vreo sansa sa fi deterioriat vreun pin de la procesor ? ( asta este temerea mea cea mai mare pentru ca am apasat putin pe el si cand am tras sa inchid cheita, sa pierzi 1600 RON dintr-o prostie nu e ok :)) )

Inca o intrebare, dupa cum am mentionat si mai sus de 3 ori am incercat sa-l pun pe procesor coolerul si sa-l prind in acele urechuise de pe placa de baza, asa ca a ramas pasta termoconductoare pe procesor de la a doua incercare, iar la a 3a am reusit sa-l pozitionez, am observat ca s-a intins pe marginea procesorului si nu ma simt chiar ok, nu stiu daca e ceva ce ar trebui sa ma ingrijoreze sau nu, imi e frica sa nu cumva sa intre in socket si sa deterioreze pinii procesorului sau socket-ul ..

Rog seriozitate in ceea ce priveste intrebarea mea .. chiar sunt ingrijorat avand in vedere ca este primul meu PC mai nou si prima asamblare ..

Componente:

Procesor: ryzen 7 2700x
Placa de baza: x470 aorus ultra gaming
RAM: 8 gb 3000 mhz
HDD: Seagate Barracuda 1tb
SSD: adata 120 gb
Carcasa: njoy vanguard
sursa: njoy storm 650W

Restul nu cred ca conteaza :)
Mai jos aveti imaginea cu pasta termoconductoare pe langa procesor.

https://imgur.com/a/eawKlWz

EDIT: Ati vazut cum este in poza, inca o intrebare, poate ca este stupida: pasta termoconductoare se poate topi in asa fel incat sa curga in socket daca este langa un calorifer placa de baza de exemplu sau ceva de genul?
SAM
Global Moderator

Re: Problema / Intrebare cooler ryzen 7 2700x ( wraith prism )

Sun Mar 17, 2019 10:46 am

Salut,

Dacă procesorul a fost bine fixat în socket, acționarea cu presiuni relativ mici asupra acestuia nu-l va deteriora.
Pinii procesorului nu se îndoaie chiar atât de ușor, sunt chiar foarte rigizi pentru volumul lor. Spun asta din propria mea experiență. Am reparat un procesor mai vechi cu pinii îndoiți(folosind un ac).
Totuși, dacă crezi că l-ai acționat cu o presiune destul de mare, scoate procesorul din socket și verifică-l.

Din poza atașată, pasta care iese de sub radiator nu reprezintă un pericol foarte mare. Însă, pentru siguranță, ar trebui să o îndepărtezi sau să refaci procesul de instalare cooler.

Baftă!
"Dacă vrei să vezi zile mai bune,
Tu fii schimbare ce vrei s-o vezi în lume."
Dennis12
Member

Sun Mar 17, 2019 12:06 pm

SAM wrote:
Sun Mar 17, 2019 10:46 am
Salut,

Dacă procesorul a fost bine fixat în socket, acționarea cu presiuni relativ mici asupra acestuia nu-l va deteriora.
Pinii procesorului nu se îndoaie chiar atât de ușor, sunt chiar foarte rigizi pentru volumul lor. Spun asta din propria mea experiență. Am reparat un procesor mai vechi cu pinii îndoiți(folosind un ac).
Totuși, dacă crezi că l-ai acționat cu o presiune destul de mare, scoate procesorul din socket și verifică-l.

Din poza atașată, pasta care iese de sub radiator nu reprezintă un pericol foarte mare. Însă, pentru siguranță, ar trebui să o îndepărtezi sau să refaci procesul de instalare cooler.

Baftă!
Iti multumesc foarte mult de raspuns!
As mai avea o mica intrebare, sau problema. Nu pot trage cheita neagra in partea opusa ca sa fixez bine coolerul pe procesor, cum am vazut la Wraith Max in anumite clipuri pe youtube, daca misc putin de cooler se misca foarte, foarte putin, daca incerc sa trag cheita neagra simt la mana o apasare, ca si cum s-ar rupe urechiusa neagra de pe placa de baza sau lamela de la cooler, ceva destul de ciudat.

https://imgur.com/a/4N3ioiP

Imi este frica sa trag mai tare de ea, dupa cum am spus e o senzatie neplacuta, nu se rasuceste pe spate atat de usor ca in clipurile de pe youtube, chiar foarte greu.
SAM
Global Moderator

Sun Mar 17, 2019 1:24 pm

Urmărește acest tutorial. Este prezentată instalarea unui cooler cu un sistem de prindere asemănător.
Dennis12
Member

Sun Mar 17, 2019 2:03 pm

SAM wrote:
Sun Mar 17, 2019 1:24 pm
Urmărește acest tutorial. Este prezentată instalarea unui cooler cu un sistem de prindere asemănător.
Problema mea nu este la instalare, l am pus pe procesor cu brio din a doua incercare, problema mea e la cheita aceea neagra, nu o pot strange in partea opusa, se simte la mana ca si cum s ar rupe ceva cand o trag pe partea cealalta, nu se trage deloc usor ca si in acel clip. Ce pot face ?
SAM
Global Moderator

Sun Mar 17, 2019 5:48 pm

Ai înlăturat protecțiile ce vin pe suprafața de contact cu procesorul?

Cheița pare să fie destul de rigidă. Și în tutorial este forțată puțin, doar că forța este aplicată foarte încet.
Minamoto
Member

Mon Mar 18, 2019 4:14 pm

Salut asa facel el cand il montezi .. nu are nimica, ca asa am patit si eu cand l-am instalat dar nu e prea bun cooleru stock
Image

Return to “Hardware”